Heerhugowaard

Aanhanger opleiding

Zodra je met een grote caravan, aanhanger of met een paardentrailer wilt gaan rijden, heb je in de meeste gevallen een rijbewijs BE nodig. Volgens de derde europese rijbewijsrichtlijn per 19-1-2013 gelden de volgende regels voor de rijbewijs-categorie BE. De toegestane maximum massa van de aanhanger ligt tussen 750 kg en 3500 kg. Daarnaast moet de totale toegestane maximum massa van de combinatie tussen 3500 kg en 7000 kg liggen. Komt het gewicht erboven dan is rijbewijs C(1)E vereist. Enkele uitzonderingen zijn mogelijk. De auto moet wel het gewicht mogen trekken volgens het kentekenbewijs.

Goed om te weten

Rijden met een combinatie van 11 meter is natuurlijk anders dan rijden in een 'gewone' auto. Op het examen wordt daarom extra gelet op de rijvaardigheid van de kandidaat. Verantwoord en veilig omgaan met het voertuig in het verkeer staan daarbij centraal. Tijdens de lessen wordt daarom veel aandacht besteed aan onderdelen als: draaien, achteruitrijden, aan- en afkoppelen, wegrijden en verkeersinzicht zodat je optimaal voorbereid examen kunt doen. Deze praktijkopleiding kun je op verschillende manieren volgen. Je kunt kiezen voor een reguliere opleiding (dus 1 of 2 lessen per week). Of voor een versnelde opleiding. Met de versnelde opleiding kun je dit rijbewijs al binnen 1 of 2 dagen halen. Tijdens het examen moet je o.a. laten zien dat je achteruit kan rijden, zowel rechtuit als met een bocht, en je moet de aanhangwagen ook zelf kunnen aan-en afkoppelen. De aanhangwagen is een tandemaster constructie. Daarmee is het heel wat makkelijker te draaien, keren en achteruit te rijden dan met andere aanhangwagens.

Opfris Cursus / Caravan Training

Voor het aanhangwagen rijbewijs kennen we allemaal wel de kreet: ja, dat heb ik er vroeger gewoon bij gekregen! Vooruit rijden met een aanhangwagen lukt over het algemeen wel, het gaat juist lastig worden als we eens een keer achteruit moeten! Of wat dacht je van het oversteken van kruispunten? Wel eens stilgestaan bij het feit dat je met een aanhangwagen zo'n 6 meter langer bent? Op vakantie met de caravan, rijden met een paardentrailer of gewoon eens een keer naar de bouwmarkt. Een paar uur rijden onder toezicht van een BE instructeur verricht al wonderen. Door een aantal handige tips en trucs verkrijg je meer inzicht en handigheid in het achteruit rijden. Je kan gebruik maken van het lesmateriaal van de Verkeersschool, maar je kunt ook gewoon met je eigen caravan of aanhangwagen rijden.

Voordelen op een rij

- Aanhanger rijles vanaf 18 jaar
- Altijd een vaste rij instructeur
- Kiezen uit losse lessen of een lespakket
- Rij instructeur bij het examen aanwezig
- Rijles in Heerhugowaard, Alkmaar en omstreken
- Hoog slagingspercentage
- Opfris cursus mogelijk met je eigen aanhanger of caravan

Machtiging aanvragen Eigen verklaring CBR Theorie aanvragen

Ons rijschoolnummer is 3490G1

Neem contact met ons op of          Bekijk onze tarieven


Verkeersschool Adam-Eva
Voor al uw rijbewijzen

REVIEWS

Mijn motorrijbewijs in een keer gehaald dankzij de fijne lessen van Damion. Super rijschool!

Marieke

Hele gezellige rijlessen gehad! Zowel voor mijn scooterrijbewijs als vandaag met mijn autorijbewijs!

Rosa

Een goede en eerlijke rijschool die voor jouw resultaat gaat. Ik zou zeggen doe er je voordeel mee.

Edwin

Ruud bedankt voor de lessen van mijn E rijbewijs! Was top

Ronnie

Goede instructeur en leuke lessen!

Teun