Heerhugowaard

Rijles aanhanger Alkmaar

Wilt u voortaan ook overal heen kunnen rijden met uw aanhanger, neem dan rijles aanhanger in Alkmaar. Met uw standaard B rijbewijs kunt u namelijk niet met iedere caravan, aanhanger of paardentrailer de weg op. Om dat te kunnen doen heeft u een rijbewijs BE nodig. Zodra u in het bezit bent van een rijbewijs BE mag u een aanhanger van maximaal 3500 kg trekken. Toch een stuk meer dan met een B rijbewijs. Daarbij mag u namelijk slechts een aanhanger trekken met een maximaal gewicht van 700 kg. De totale massa van uw auto en aanhanger gecombineerd mag een maximaal gewicht hebben van 7000 kg. Maar voordat u met een aanhanger van dergelijk gewicht de weg op gaat, is het natuurlijk eerst belangrijk om een rijles aanhanger te nemen in Alkmaar.

Waarom rijles aanhanger in Alkmaar?

Als u ooit eerder met een aanhanger heeft gereden, weet u waarschijnlijk wel dat daar toch wel heel wat meer bij komt kijken dan alleen met een personenauto de weg op gaan. Vooral het draaien tijdens het in- en uit parkeren is voor veel bestuurders lastig in het begin. Het is ook belangrijk dat u leert om in het verkeer rekening te houden met de totale lengte van uw voertuig plus aanhanger. Zo gaat u veilig op weg en worden ongelukken voorkomen.

Opfris rijles aanhanger

Een rijles aanhanger in Alkmaar is niet alleen bedoeld voor bestuurders die hun BE rijbewijs nog moeten halen. Ook als u reeds in het bezit bent van dit rijbewijs, is een rijles aanhanger een goed plan. Misschien heeft u uw rijbewijs BE nog behaald in de tijd dat dit standaard bij het rijbewijs inbegrepen zat, maar heeft u nooit les gehad over het rijden met aanhanger. Dan kan zo’n opfris rijles aanhanger goed van pas komen. Hierbij krijgt u doorgaans gewoon les in uw eigen voertuig met eigen aanhanger.

br> Wat te verwachten van een rijles aanhanger in Alkmaar? Tijdens de rijles aanhanger in Alkmaar veel aandacht besteed aan verantwoord en veilig de weg op gaan. U leert hoe u met een aanhanger achter uw auto kunt draaien, achteruit rijden, aan- en afkoppelen en wegrijden. Uiteraard wordt er ook veel aandacht besteed aan verkeersinzicht. Meestal geeft de rijschool u hierbij de keuze tussen een regulier opleidingstraject of een versnelde opleiding. Bij een versnelde opleiding kunt u uw aanhanger rijbewijs vaak al binnen 1 of 2 dagen behalen. Wel zo fijn!

Hoe gaat het aanhanger rijbewijs halen in z’n werk?

Nadat u een rijschool in Alkmaar heeft uitgekozen, gaat u met de instructeur aan de slag tijdens de aanhanger rijlessen. Wanneer de instructeur van mening is dat u er klaar voor bent, gaat u het praktijkexamen auto met aanhangwagen afleggen bij het CBR Alkmaar. Deze examenrit duurt ongeveer 35 minuten. Tijdens dit examen zal de examinator onder andere letten op uw kijkgedrag, hoe u de auto en aanhangwagen beheerst en bijzondere verrichtingen.

Machtiging aanvragen Eigen verklaring CBR Theorie aanvragen

Ons rijschoolnummer is 3490G1

Neem contact met ons op of          Bekijk onze tarieven


Verkeersschool Adam-Eva
Voor al uw rijbewijzen

REVIEWS

Mijn motorrijbewijs in een keer gehaald dankzij de fijne lessen van Damion. Super rijschool!

Marieke

Hele gezellige rijlessen gehad! Zowel voor mijn scooterrijbewijs als vandaag met mijn autorijbewijs!

Rosa

Een goede en eerlijke rijschool die voor jouw resultaat gaat. Ik zou zeggen doe er je voordeel mee.

Edwin

Ruud bedankt voor de lessen van mijn E rijbewijs! Was top

Ronnie

Goede instructeur en leuke lessen!

Teun