Heerhugowaard

Motorrijbewijs halen in Alkmaar?

Wilt u ook graag uw motorrijbewijs halen in Alkmaar? Logisch, want motorrijden is fantastisch om te doen. Van uw motorrijbewijs zal u nog heel lang plezier gaan beleven. Mooie ritten maken door het hele land, bijzondere plekken vanuit het zadel bekijken in het buitenland. Of lekker de files vermijden door ’s ochtends met de motor naar uw werk te gaan. Wat uw avontuurlijke plannen ook zijn met de motor, het begint natuurlijk allemaal met het behalen van uw motorrijbewijs. Gelukkig is uw motorrijbewijs halen in Alkmaar helemaal niet ingewikkeld.

Waar kunt u uw motorrijbewijs halen in Alkmaar?

Er zijn diverse rijscholen in Alkmaar waar u motorrijlessen kunt volgen. De meeste rijscholen die autorijlessen aanbieden bieden ook motorrijlessen aan. Het is aan te raden om meerdere rijscholen met elkaar te vergelijken voordat u een keuze maakt. Wat hierbij kan helpen is het nemen van een proefles. Sommige rijscholen bieden een gratis proefmotorrijles aan. Op die manier kunt u kijken of de rijschool en de instructeur bij u passen.

Hoe gaat een motorrijbewijs halen in Alkmaar in z’n werk?

Nadat u een keuze heeft gemaakt voor een top rijschool in Alkmaar, kunnen de lessen van start gaan. Uw professionele instructeur leert u hoe u op een veilige manier de motor kunt gebruiken op verschillende terreinen. Als de instructeur van mening is dat u er klaar voor bent, legt u het eerste deel van het motorexamen af: het examen AVB (voertuigbeheersing). Nadat u dit examen heeft behaald, werkt u met uw instructeur toe naar het tweede deel: AVD (verkeersdeelneming). Dit examen wordt afgenomen bij het CBR in Alkmaar.

Kosten van motorrijbewijs halen in Alkmaar

Er zijn meerdere kosten verbonden aan het halen van uw motorrijbewijs in Alkmaar. Zo zijn er uiteraard de leskosten. Hoeveel geld u kwijt bent per les verschilt per rijschool. U doet er goed aan om van te voren bij uw rijschool te informeren naar de prijzen per les. Vraag ook meteen hoe lang één les duurt. Betaalt u bijvoorbeeld per half uur, per uur of per anderhalf uur? Het is ook verstandig om aan uw instructeur te vragen hoeveel lessen hij inschat dat u nodig zal hebben. Zo komt u niet voor verrassingen te staan. Het verplichte theorie-examen bij het CBR kost €31,50. Het motorexamen voertuigbeheersing bij het CBR kost €62 en het motorexamen verkeersdeelneming kost €109. Deze bedragen maakt uw rijschool over naar het CBR. Het kan zijn dat zij daarnaast nog administratieve kosten in rekening brengen.

Machtiging aanvragen Eigen verklaring CBR Theorie aanvragen

Ons rijschoolnummer is 3490G1

Neem contact met ons op of          Bekijk onze tarieven


Verkeersschool Adam-Eva
Voor al uw rijbewijzen

REVIEWS

Mijn motorrijbewijs in een keer gehaald dankzij de fijne lessen van Damion. Super rijschool!

Marieke

Hele gezellige rijlessen gehad! Zowel voor mijn scooterrijbewijs als vandaag met mijn autorijbewijs!

Rosa

Een goede en eerlijke rijschool die voor jouw resultaat gaat. Ik zou zeggen doe er je voordeel mee.

Edwin

Ruud bedankt voor de lessen van mijn E rijbewijs! Was top

Ronnie

Goede instructeur en leuke lessen!

Teun